Leveren van enkele tot grote series bewerkt glas.

Veiligheidsbeglazing of veiligheidsglas wordt gemaakt van gehard en/of gelamineerd glas. Het glas wordt om redenen van letselveiligheid toegepast, zoals het voorkomen van letsel door breuk of doorvallen, maar ook om redenen van beveiliging, zoals in- of uitbraakwering. Speciale soorten veiligheidsbeglazing zijn brandwerende beglazing, loodglas met stralingsbescherming en explosie- en kogelwerend glas, waarbij ook combinaties van glas en polycarbonaat worden gebruikt

Gehard glas:

Gehard of thermisch voorgespannen glas is glas dat, door het tot meer dan 600 °C te verhitten en vervolgens snel te koelen, vijf keer sterker is dan normaal floatglas. Die mechanische sterkte ontstaat door het verschil in spanning in het glas en het glasoppervlak. Naast een grotere weerstand tegen breuk heeft het glas ook als voordeel dat wanneer het toch breekt, dit gebeurt in duizenden kleine fragmenten zonder scherpe randen. Gehard veiligheidsglas behoudt de licht- en energiekenmerken van het basisproduct. Eenmaal gehard kan het glas echter niet meer gesneden of bewerkt worden. Naast volledig voorgespannen glas is er ook half gehard of thermisch versterkt glas op de markt dat drie maal sterker is dan normaal floatglas.

 

Gelamineerd glas / Gelaagd

Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag uit polyvinylbutyral (PVB). Naast kogelbestendig (afhankelijk van dikte) is dit soort glas vaak ook geluiddempend en houdt het de meeste vormen van UV-straling tegen.